Wim en Marlies

Wij zijn Wim en Marlies Hobo.
Samen met ons dochtertje Yenthe wonen we sinds sinds Mei 2016 in Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan. Wim werkt hier als piloot voor Mission Aviation Fellowship.

Samen hebben we al jaren het verlangen om mensen te helpen die in moeilijke omstandigheden leven, maar vooral ook om ons in te zetten voor de verspreiding van het Evangelie.

Mission Aviation Fellowship

Wie of wat is Mission Aviation Fellowship?

MAF is de grootste non-profit vliegtuigmaatschappij. Met meer dan 130 vliegtuigen in meer dan 30 van de armste landen vliegt MAF
voor meer dan 1000 (hulp)organisaties en kerken. MAF maakt met haar vliegtuigen mensen in geïsoleerde gebieden bereikbaar
voor hulp. Al meer dan 65 jaar zijn de MAF vliegtuigen een uitkomst voor mensen in nood.

MAF vliegt o.a. voor Flying Docters, Verenigde Naties (VN), Rode Kruis, Dorcas, Tear, Unicef. Deze worden partner-organisaties genoemd.
De vliegtuigen van MAF zijn geschikt voor het zware werk, ze kunnen landen op korte landingsbanen en zijn voor verschillende doelen in te zetten.

MAF bereikt mensen met:

•  Humanitaire Hulp
•  Medische Hulp
•  Ontwikkelingshulp
•  Zending

Door de vliegdiensten van MAF worden mensen en dorpen bereikt met (nood)hulp en het Evangelie.

Meer informatie kunt u vinden op de website van MAF Nederland

Zuid-Soedan

Zuid-Soedan is ‘s werelds nieuwste natie. Na twee burgeroorlogen, waarbij meer dan twee miljoen mensen omkwamen, werd het land op 9 juli 2011 onafhankelijk.

Vandaag de dag is Zuid-Soedan opnieuw in grote problemen. Voortdurende grens ruzies met Sudan en interne problemen binnen de regering hebben opnieuw voor conflicten gezorgd voor de door oorlog vermoeide bevolking. Het geweld heeft ervoor gezorgd dat 2,2 miljoen mensen hun huis zijn ontvlucht.

Een andere reden waarom families zijn gevlucht is de toenemende voedsel schaarste. Door het geweld zijn de oogsten mislukt, functioneren markten niet en dreigt er een hongersnood. Een groot gedeelte van deze gevluchte mensen verblijft in vluchtelingenkampen, vaak in schrijnende omstandigheden.

In het licht van deze enorme nood, zorgt MAF voor veilig lucht transport in Zuid-Soedan, waardoor 100 partners kunnen zorgen voor behandeling van patienten, hulp aan vluchtelingen, verspreiding van het Evangelie, ontwikkelingshulp en daarnaast voorzien in onderwijs, gezondheidszorg, voedsel, schoon water en essentiele goederen. Ook zorgt MAF voor evacuaties wanneer geweld oplaait.

Vanwege de slechte infrastructuur is reizen over land erg moeilijk en veelal gevaarlijk. In de regenseizoenen zijn hele gebieden zelfs compleet afgesloten van de buitenwereld.

In Zuid-Soedan is vliegen geen luxe, maar pure noodzaak.

De TFC

Uitgezonden zijn door MAF, dat kunnen we niet zonder hulp van een TFC.

Onze thuisfrontcommissie bestaat uit enkele goede vrienden en familieleden die zich vanuit Nederland vol enthousiasme inzetten om onze uitzending mogelijk te maken en daarmee de bevolking van Zuid-Soedan te ondersteunen. Zij stellen zich hieronder aan u voor.

Kees

Voorzitter

Mijn naam is Kees Thoutenhoofd. Ik woon in Veenendaal, ben gelukkig getrouwd en vader van Rebecca, Juda en Samuel.
In het dagelijks leven ben ik ondernemer en directeur van ISO Groep. Bij ISO Groep heb ik een aantal jaar met Wim samengewerkt en ik ben blij dat ik hen via mijn rol in de TFC kan helpen met hun prachtige missie.

Eline

Secretaresse / Nieuwsbrieven

Ik ben Eline Verrips. In het dagelijks leven werk ik als administratief medewerkster, waardoor ik heel wat uurtjes doorbreng achter de computer. Daar komen nog wat extra uurtjes bij doordat ik de rol van secretaresse op me mag nemen binnen TFC Hobo. Ik hoop en bid dat het werk van MAF voor velen tot zegen zal zijn.

Wilma

Contact scholen / Presentaties

Graag wil ik me aan u voorstellen. Ik ben Wilma van Tuijl, zus van Wim. Het leek me leuk en zinvol om me in mijn vrije tijd in te zetten voor het thuisfrontteam, om zo de missie van Wim en Marlies mede mogelijk te maken. Ik onderhoud contact met scholen en coördineer presentaties. Ik hoop op een fijne samenwerking!

Wim

Actie Coördinator

Ik ben Wim van Vulpen, getrouwd met Machteld en vader van David en Joël. In het dagelijks leven werk ik als bedrijfsleider voor Reinaerde Groendiensten.
Als vriend van Wim en Marlies Hobo werd ik benaderd om de functie van activiteiten coördinator te vervullen, iets wat ik met veel plezier doe. Ik zie er naar uit om met u samen te werken, om op die manier bij te dragen aan de opbouw van Gods Koninkrijk.

Wouter Jan

Financiën

Mijn naam is Wouter-Jan van Maurik. Sinds ik getrouwd ben met Bertine wonen wij, samen met onze kinderen Evi en Jonah, in Elst (utr). In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als ICT- er.  Als penningmeester van het TFC mag ik de financiën in de gaten houden. Ik vind het mooi en bijzonder om op deze manier Wim en Marlies te ondersteunen, zodat we onze naasten hulp kunnen bieden en verspreiding van het Evangelie mogelijk kunnen maken.

Cathelijne

Contact gemeente

Mijn naam is Cathelijne van Duyn. Ik ben getrouwd met Aart en wij hebben 4 kinderen. Door de weeks ben ik werkzaam als docent Nederlands, mentor en stagecoördinator op een middelbare school.
Vanuit de TFC vormen wij een schakel tussen de Vrije Baptisten Gemeente en Wim en Marlies. We zijn dankbaar dat we deze rol mogen spelen in het leven van Wim en Marlies.