Wim en Marlies

Wij zijn Wim en Marlies Hobo.

Samen met onze dochter Yenthe zijn we in 2016 uitgezonden naar Zuid-Soedan, waar we zes jaar hebben gewoond en gewerkt.
In juli 2022 zijn we verhuisd naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda.  Wim werkt hier als piloot voor Mission Aviation Fellowship.

Het is ons verlangen om mensen te helpen die in armoede en moeilijke omstandigheden leven, maar ook om ons in te zetten voor de verspreiding van het Evangelie.

Mission Aviation Fellowship

Wie of wat is Mission Aviation Fellowship?

MAF is de grootste non-profit vliegtuigmaatschappij ter wereld. Met meer dan 130 vliegtuigen in meer dan 30 van de armste landen vliegt MAF
voor meer dan 1000 (hulp)organisaties en kerken. MAF maakt met haar vliegtuigen mensen in geïsoleerde gebieden bereikbaar
voor hulp. Al meer dan 65 jaar zijn de MAF vliegtuigen een uitkomst voor mensen in nood.

MAF vliegt o.a. voor Flying Docters, Verenigde Naties (VN), Rode Kruis, Dorcas, Tear, Unicef. Deze worden partner-organisaties genoemd.
De vliegtuigen van MAF zijn geschikt voor het zware werk, ze kunnen landen op korte landingsbanen en zijn voor verschillende doelen in te zetten.

MAF bereikt mensen met:

• Humanitaire Hulp
• Medische Hulp
• Ontwikkelinghulp
• Zending

Meer informatie kunt u vinden op de website van MAF Nederland

Oeganda

Ondanks het feit dat er enorme vooruitgang is geboekt bij het terugdringen van armoede in Oeganda, zijn er nog steeds gebieden met grote nood.
De Karamoja regio in het noordoosten van het land is geclassificeerd als een van de armste gebieden ter wereld, waar honderdduizenden mensen te maken hebben met honger, groeiachterstand en gebrek aan toegang tot voedsel.
Oeganda is een toevluchtsoord van hoop voor 1.5 miljoen mensen die de conflicten in Zuid-Soedan, de Democratische Republiek Congo (DRC) en enkele andere landen zijn ontvlucht.

Doordat MAF in Oeganda vliegt, kunnen onze partners slachtoffers van geweld bijstaan, patienten behandelen, kinderen voorzien van voeding, onderwijs en gezondheidszorg, training geven in landbouwtechnieken en levensonderhoud  en geisoleerde stammen bereiken met het Evangelie van Jezus Christus! Ook biedt MAF vanuit Oeganda wekelijkse vluchten naar gebieden in Zuid-Soedan en worden regio’s in het oosten van DRC ondersteund.
Onze vliegtuigen maken gebieden die te maken hebben met rebellenactiviteit en onveiligheid toegankelijk en voorkomen dat kwetsbare gemeenschappen worden afgesneden wanneer wegen tijdens het regenseizoen onbegaanbaar worden. Mensen in nood worden geholpen omdat ze snel en veilig kunnen worden bereikt met een MAF-vliegtuig.

De TFC

Uitgezonden zijn door MAF, dat kunnen we niet zonder hulp van een TFC.

Onze thuisfrontcommissie bestaat uit enkele goede vrienden en familieleden die zich vanuit Nederland vol enthousiasme inzetten om onze uitzending mogelijk te maken. Zij stellen zich hieronder aan u voor.

Kees

Voorzitter

Mijn naam is Kees Thoutenhoofd. Ik woon in Veenendaal, ben gelukkig getrouwd en vader van Rebecca, Juda en Samuel. In het dagelijks leven ben ik ondernemer en directeur van ISO Groep. Bij ISO Groep heb ik een aantal jaar met Wim samengewerkt en ik ben blij dat ik hen via mijn rol in de TFC kan helpen met hun prachtige missie.

Eline

Secretaresse

Ik ben Eline Verrips. In het dagelijks leven werk ik als administratief medewerkster, waardoor ik heel wat uurtjes doorbreng achter de computer. Daar komen nog wat extra uurtjes bij doordat ik de rol van secretaresse op me mag nemen binnen TFC Hobo. Ik hoop en bid dat het werk van MAF voor velen tot zegen zal zijn.

Wouter Jan

Penningmeester

Mijn naam is Wouter-Jan van Maurik. Sinds ik getrouwd ben met Bertine wonen wij, samen met onze kinderen Evi en Jonah, in Elst (utr). In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als ICT- er.  Als penningmeester van het TFC mag ik de financiën in de gaten houden. Ik vind het mooi en bijzonder om op deze manier Wim en Marlies te ondersteunen, zodat we onze naasten hulp kunnen bieden en verspreiding van het Evangelie mogelijk kunnen maken.

Marlies

Contact Gemeente

Mijn naam is Marlies Visser, getrouwd met Dammis en moeder van twee dochters, Loïs en Ruth. In het dagelijks leven werkzaam in de gehandicaptenzorg en als zelfstandig interieurstylist. Namens de Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht zijn Wim, Marlies en Yenthe uitgezonden. Binnen het TFC heb ik de rol als contactpersoon richting de VBG, en ben dankbaar dat ik op deze wijze mijn steentje bij mag dragen in hun bediening.