Wim en Marlies

Wij zijn Wim en Marlies Hobo.
Samen met onze dochter Yenthe wonen we sinds sinds Mei 2016 in Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan. Wim werkt hier als piloot voor Mission Aviation Fellowship.

Samen hebben we al jaren het verlangen om mensen te helpen die in moeilijke omstandigheden leven, maar vooral ook om ons in te zetten voor de verspreiding van het Evangelie.

Mission Aviation Fellowship

Wie of wat is Mission Aviation Fellowship?

MAF is de grootste non-profit vliegtuigmaatschappij ter wereld. Met meer dan 130 vliegtuigen in meer dan 30 van de armste landen vliegt MAF
voor meer dan 1000 (hulp)organisaties en kerken. MAF maakt met haar vliegtuigen mensen in geïsoleerde gebieden bereikbaar
voor hulp. Al meer dan 65 jaar zijn de MAF vliegtuigen een uitkomst voor mensen in nood.

MAF vliegt o.a. voor Flying Docters, Verenigde Naties (VN), Rode Kruis, Dorcas, Tear, Unicef. Deze worden partner-organisaties genoemd.
De vliegtuigen van MAF zijn geschikt voor het zware werk, ze kunnen landen op korte landingsbanen en zijn voor verschillende doelen in te zetten.

MAF bereikt mensen met:

• Humanitaire Hulp
• Medische Hulp
• Ontwikkelinghulp
• Zending

Meer informatie kunt u vinden op de website van MAF Nederland

Zuid-Soedan

Zuid-Soedan is ‘s werelds nieuwste natie. Na twee burgeroorlogen, waarbij meer dan twee miljoen mensen omkwamen, werd het land op 9 juli 2011 onafhankelijk.

Vandaag de dag is Zuid-Soedan opnieuw in grote problemen. Voortdurende problemen tussen de regering en oppositiegroepen hebben opnieuw voor conflicten gezorgd voor de door oorlog vermoeide bevolking. Het geweld heeft ervoor gezorgd dat 2,2 miljoen mensen hun huis zijn ontvlucht. Een andere reden waarom families zijn gevlucht is de toenemende voedsel schaarste. Door het geweld zijn de oogsten mislukt, functioneren markten niet en heerst er in grote delen van het land een hongersnood. Het merendeel van deze gevluchte mensen verblijft in vluchtelingenkampen, vaak in schrijnende omstandigheden.

In het licht van deze enorme nood, zorgt MAF voor veilig lucht transport in Zuid-Soedan, waardoor meer dan 100 partners kunnen zorgen voor behandeling van patienten, hulp aan vluchtelingen, verspreiding van het Evangelie, ontwikkelingshulp en daarnaast voorzien in onderwijs, gezondheidszorg, voedsel, schoon water en essentiele goederen. Ook zorgt MAF voor evacuaties wanneer geweld oplaait.

Vanwege de slechte infrastructuur en de huidige veiligheidssituatie is reizen over land moeilijk en voornamelijk erg gevaarlijk. In de regenseizoenen zijn hele gebieden zelfs compleet afgesloten van de buitenwereld.

In Zuid-Soedan is vliegen geen luxe, maar pure noodzaak.

De TFC

Uitgezonden zijn door MAF, dat kunnen we niet zonder hulp van een TFC.

Onze thuisfrontcommissie bestaat uit enkele goede vrienden en familieleden die zich vanuit Nederland vol enthousiasme inzetten om onze uitzending mogelijk te maken en daarmee de bevolking van Zuid-Soedan te ondersteunen. Zij stellen zich hieronder aan u voor.

Kees

Voorzitter

Mijn naam is Kees Thoutenhoofd. Ik woon in Veenendaal, ben gelukkig getrouwd en vader van Rebecca, Juda en Samuel.
In het dagelijks leven ben ik ondernemer en directeur van ISO Groep. Bij ISO Groep heb ik een aantal jaar met Wim samengewerkt en ik ben blij dat ik hen via mijn rol in de TFC kan helpen met hun prachtige missie.

Eline

Secretaresse

Wouter Jan

Penningmeester

Linda

Contactpersoon gemeente